lunes, 19 de noviembre de 2007

Vilalta, nou alcalde de Rubí

Segons la Wikipedia en castellà, Carme García no és alcaldessa de Rubí. De fet, no ho ha estat mai. Ni tampoc la Buenaventura, el Pallejà o el Llugany. A dia d'avui, la Wikipedia afirma que l'alcalde de Rubí és un tal Rodrigo Vilalta. Ves a saber, és possible que sigui familiar dels Vilalta, comerciants del centre. És més, segons la llista d'alcaldes, a Rubí sempre han governat UCD i CDL. Suposem que simplement es tracta d'un error de la persona (o persones) que s'encarreguen de fer el text i que aviat el resoldran. Encara que ben mirat, fa gràcia aquest Rodrigo. Em ve al cap el prohom Chiquito de la Calzada dient-li a l'alcaldessa: "¡Carmerrr, te digo trigo, por no decirte Rodrigo!"

"Sardañola" i "San Quirico"
D'altra banda, el que trobo indignant és que la Wikipedia en castellà (concretament alguns usuaris) insisteixin en posar el noms franquistes de molts municipis catalans. Si "Tarrasa" ja molesta, el que ja escandalitza és veure "San Quirico del Vallés", "Sardañola" i un llarg etcétera. Admeto que l'històric nom en castellà de Lleida i Girona són Lérida i Gerona, al igual que es diu Londres a London. Però, com a admirador de la Wikipedia, trobo un insult que s'utilitzin topònims franquistes per molt que surtin a mil diccionaris. No es tracta de ser oficial, sinó de ser fidel a la realitat. Malgrat tot, per molt que insisteixis, diversos usuaris es neguen en banda a canviar-ho.

1 comentario:

Lluís Martí dijo...

Home, el més curiós del cas és que a data 6 de novembre només aparegués l'actual alcadessa, i algú hi va afegir dades incorrectes el 15 de novembre: http://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Rub%C3%AD_%28Barcelona%29&diff=12836186&oldid=12608568

I després hi ha un altre canvi el 17 de novembre:
http://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Rub%C3%AD_%28Barcelona%29&action=history
que ho deixa com tu dius.

De totes maneres, el pitjor no és que les dades estiguin malament, sinó que algun malparit (o varis) es dediqui a fer vandalisme aprofitant-se de la llibertat que dóna la wikipedia.

Salut!